csináld magad,  DIY

Párkereső: zokniknak

Megoldódik a fél pár zoknik rejtélye?

Nálunk a mosógépnek a mosáson kívül van egy másik funkciója is: fekete lyukként működik a fél pár zoknik számára.:-) Ez a programgomb alattomosan bújik meg a gyorsmosás és az öblítés gombok mellett, és az ember óhatatlanul is megnyomja véletlenül, aztán már késő, nincs mit tenni: a fél pár zoknik magányosan kukucskálnak ki a dobból a mosás végeztével.

És az is megesik, hogy a magányos zoknik hetekig várják a párjukat, aztán egyszer csak egy párnatokból, nadrágszárból, vagy egy újabb mosás alkalmával előkerül a hiányzó fél pár zokni. (Ó, ha ezek a zoknik beszélni tudnának!) Persze addigra meg a korábbi tűnik el, vagy esetleg kreatív foglalkozás áldozataként zokniló lesz belőle.

Ma aztán betelt a pohár nálam, miután csak páratlan zoknikat találtam: így a gyerekeknek a mai napon zoknikereső volt a játék, de valahogy nem rajongtak annyira érte, mint a tojáskeresőért húsvétkor.

Én pedig azért, hogy az elárvult zoknik nyugodtan várják a társukat, és közben nehogy lábuk keljen,  párkereső zoknivállfát készítettem. 🙂

1

 Amire szükséged lesz:

Vállfa

Csipeszek

Ragasztó

Dekortapasz

2

A művelet nagyon egyszerű, a csipeszeket a vállfára ragasztjuk.  Ha kicsit dekorálni szeretnénk, festhetjük is őket, de mehet rá dekortapasz, melyet dekupázs ragasztóval még tartósabbá tehetünk.

Dekorálhatjuk a vállfát is, akár festéssel, akár dekortapasszal.

Száradás után pedig mehet a fürdőszobába, mosókonyhába, gardróbba, ahol  az elmagányosodott zoknik  várhatják a párjukat.

párkereső

És ha végül mégsem lenne meg a párjuk? Készíthetünk belőle aranyos zoknilényeket.

Például Zsozsót, mely kolléganőm, Zsuzsa  alkotása – akinél mostanában erős Bermuda-háromszög lehet a mosógépben, mert rengeteg jópofa zoknifigurát készít 🙂 .

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Ötlet innen.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük