gyerek,  kert

Tenyérnyi kert: ültessünk a gyerekekkel

Ültess minikertet, ami elfér akár a tenyeredben is.

107

Emlékszem, mikor még az általánosban környezet órára babot kellett csíráztatnunk, és versenyeztünk az osztálytársaimmal, kinek a babja lett nagyobb, vagy szebb.  Egy kisebb csoda volt, ahogyan a babszemen megjelent az első kis csíra, és csak nedves vatta kellett hozzá.

A magot vetni, majd a kikelő növénykét öntözni, gondozni a mai gyerekeknek is ugyanolyan öröm, így mi minden évben ültetünk valamit. Idén fűszernövényeket, az IKEA Fröer ültetőkészlettel.

9

Az ültetőközeghez vizet kellett adni, ettől óriásira duzzadt, majd mehetett bele a mag: petrezselyem, bazsalikom, borsmenta.  A tetejére kilyuggatott fólia került, és az ablakpárkányra tettük, ami a legjobb hely a csírázó növénykéknek.

11

10

És aztán már csak várni kellett: eddig a menta nem kelt ki, a többi növényke már igen.

1

2

Mit ültessünk a gyerekekkel?

Mustármagot, zsázsamagot: ezek nagyon hamar kikelnek. Babot, fűmagot, búzát, ezekkel garantált a sikerélmény. Zöldborsó, cukkini: és még ehetünk is belőle. (De csak, ha ki tudjuk ültetni a szabadba) 🙂

Mesekert egy műanyag üvegtetőben:

1

Egy műanyag üvegtetőbe tegyünk nedves papírzsebkendőt. Tegyünk mustármagot, zsázsamagot a tető egy részére (kb. 2/3, fél). Locsoljuk meg a magokat, tartsuk nedvesen, (de ne locsoljuk túl). Ha kikeltek és megerősödtek a növények, mehetnek bele a kavicsok és a játékok.

Vicces  festett kavicsok

Jó móka növényjelölőket festeni, de festhetünk katicabogarakat, méhecskéket is: a Masninál meg is nézheted, hogyan.

108

 További ötletek:

Vicces konyhai kertészkedés

Ház kerttel, papírból

Ágyásjelölő sk.

Szép napot!

A bejegyzés részben saját képeket tartalmaz, nem saját képek esetén a forrásokat a képekre kattintva éred el. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.