csináld magad,  DIY,  öko,  újrahasznosítás

Egyedi fűszertartó befőttesüvegből

Szeretsz kreatívkodni, közel áll hozzád az újrahasznosítás és a nem ártana rendet rakni a fűszereid között? Ráadásul tetszik a színes táblafesték is? Ez a bejegyzés Neked szól!

1

Van az úgy, hogy az ember egyszer csak bekattan. Hirtelen megelégeli a körülötte lévő zűrzavart, és ekkor a korábban megtűrt dolog óriási problémává növi ki magát, amin azonnal változtatni kell.

Na, így voltam én a fűszerekkel a konyhában: nagyon zavartak már  a mindenféle dobozok, papírzacskók, melyekben nem lehetett sem esztétikusan, sem praktikusan tárolni a fűszereket, de a pohár akkor telt be, mikor egy hétvégi reggelen valami motoszkálást  hallottunk a kislányommal a szekrényből. (Ha csak a festés érdekel, de a sztori nem, lépj a következő kép alá.)

Miután a fiúk még aludtak, nem volt mit tenni, rögtön felszereltük magunkat a nők már jól bevált fegyverével, és sodrófát ragadtunk.

Óvatosan kinyitottam az ajtót, és egy gombszemű, talpig fehér egér kukucskált ki a lisztes papírból. Egy halk, Linda-féle sikítás kíséretében már majdnem suhintottam a sodrófával, mikor Panna felkiáltott: „Anya, ez Höri!”. Gyorsan rávágtam a szekrényajtót, és kiadtam az utasítást törpehörcsögünk helyzetének meghatározására. Hörinek hűlt helye volt a bombabiztosnak mondott terráriumban, így vaslogikával összehoztuk, hogy az előbbi fehér rágcsáló csak a mi szürke hörcsögünk lehet.

Höri ekkorra már gyakorlatilag mozgásképtelen volt az éjszakai habzsi-dőzsitől, így menekülés közben kigurult a szekrényből: gyors ártalmatlanítás után a tettes előzetesbe került, mi pedig rövid helyszínelést tartottunk.

Mondanom sem kell, hogy a teljes készletet kidobásra ítéltük,  a szekrény fertőtlenítése közben pedig megszületett a gondolat: Nekem fűszertartók kellenek!!!! MOST!

2

A legkézenfekvőbb megoldásként a befőttesüvegek jöttek számításba, és mivel nagyon tetszik a színes táblafesték, ebből képzeltem el a címkéket.

Jó minőségű vizes bázisú matt festékből (melyet üvegre is javasolnak), acryl festékkel színezve könnyen készíthetsz színes matt bevonatot. Én Valmor Időjárásálló Szigetelőfestéket használtam.

Egyszerűen kikevertem a színt, majd ecsettel lazán az üvegre kentem, így egy kicsit rusztikus megjelenésű „címkém” lett, melyre lehet krétával írni, letörölhető, sőt – azóta már kipróbáltam,- mosogatógépben is mosható. (Még melegen kicsit ráncos, de lehűlve szépen kisimul.)

3

És ha már festettem, lekentem vele néhány konzervdobozt, néhány lekvárosüveget, alapozás után egy régi tálcát, egy hokedlit és  a hörcsögöt, ja, őt nem. 🙂

57

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz (1 kivétellel, ennek forrását rákattintva éred el). Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük