család,  gyerek,  média

Igyanak-e teát a gyerekek?

Mit mond a szakértő? Árt, vagy használ a teázás?

Amikor én még kislány voltam, – na, nem énekelni szeretnék, ne ijedjen meg senki – az oviban minden reggel kaptunk teát, méghozzá fekete teát. Jó sok cukorral, kevés citrompótlóval. Sokáig ez a kicsit instant íz jelentette nekem a teát, és elég hosszú idő telt el, amíg rájöttem, hogy a tea, teázás nem erről szól.

Azóta sok minden megváltozott, de azzal kapcsolatban, hogy kell-e a gyerekeknek tea, mikor igyon teát a kisgyerek, lehet-e gyógyteákat adni a kicsiknek, nagyon sokféle véleményt, információt találni a neten.

Ilyenkor a legjobb, ha a szakembert kérdezzük. A teázással kapcsolatos kérdéseimre Luczai Gabriella fitoterapeuta, akupresszőr (http://www.teaharmonia.hu/) válaszolt.

Gabi évek óta foglalkozik a teákkal, kis teaboltja egy igazi kis relax kuckó, a gyógynövény terápián túl többek között egészségtudatos előadásokat tart ovisoknak, iskolásoknak, valamint foglalkozik teacoaching-gal is.

1

Milyen teákat fogyaszthatnak a gyerekek?

Amivel általában találkozni szoktunk, hogy a szülők már kisgyermek korban szeretnék gyermekük immunrendszerét erősíteni, elsősorban ezért adnak gyermeküknek teákat.

Az egészségtudatos életmódhoz való ragaszkodásunk olykor átbillen a ló túlsó oldalára. A gyerekek immunrendszerét nem kell erősíteni legalább 3 éves korig, mert fejlődésben van a szervezet. Ekkor alakul ki a gyerekek immunrendszere. A gyerekeknél az egészségnek a stabil alapját kell felépíteni, mert minden gyermekkorban elkövetett hiba a későbbi életszakaszokban fog visszaütni.

Ha gyógyteákkal túl korán beavatkozunk az immunfejlődésbe, a későbbiekben allergia alakulhat ki.

A cikk további részében a következő kérdésekre  keressük a választ: Ihatnak-e gyógyteákat a gyerekek? És ha igen, melyeket? Hány éves kortól igyanak teákat a gyerekek üdítő italként? Hogyan ízesíthetjük a teát? Kell-e ízesíteni? Milyen előnye van a teaivásnak?

A cikk folytatása a babaszoba.hu oldalon olvasható.

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Mentés

Mentés

Mentés

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük