recept

Gyerekek a konyhában: Túrófánk

Nálunk a hétköznapokon nem mindig jut idő arra, hogy a munkából hazaérve, a szokásos esti (mert sajnos, ekkor már estéről beszélhetünk) tevékenységek mellett egy jót társasozzunk, vagy bábozzunk, gyurmázzunk, szóval valami közös- nem kötelező tevékenységet csináljunk együtt a gyerekekkel és valljuk be, néha nincs is kedvünk autózni-barbizni egy fáradt nap után.

Ilyenkor bevonom a gyerekeket a sütés-főzésbe, mert a konyha a legjobb hely a közös családi együttlétekhez. Különösen a sütést kedvelik, már egészen kicsi koruktól kezdve kaptak valami kis feladatot: igaz ez mindig extra takarítással járt és egy-két tányér nem élte túl a közös  főzőshowt, de megérte, mert mára egészen ügyesen mozognak a konyhában, amit főznek, azt megeszik 🙂 és emellett jó móka is!

Az almafánk után ismét következzen egy farsangra is kiváló, egyszerű fánk különlegesség, amit, -mint a képen is bizonyítják- elkészíteni gyerekjáték 🙂

10

Hozzávalók:

25dkg túró túró

25 dkg liszt

1 pohár tejföl

3 tojás

3 evőkanál cukor

1 cs. vaníliáscukor

1 teáskanál szódabikarbóna

1 citrom reszelt héja, csipet só

A túrót villával törjük össze, és keverjük el a tejföllel.

1

Adjuk hozzá a tojásokat,

2

majd a 3 evőkanál kristálycukrot,

3

a vaníliáscukrot és a csipet sót is, majd keverjük jól össze.

4

Reszeljük le a citrom héját (mi narancsot tettünk bele):

5

Kis adagokban adjuk hozzá a szódabikarbóna-liszt keveréket a túrós masszához:

7

A kész tésztát két vizes kanál segítségével szaggassuk bő olajba és közepes lángos süssük ki. Nem szabd túl gyorsan sütni, mert akkor nem sül át rendesen.

8

Vaníliás porcukorral, lekvárral isteni finom:

9

Tipp: ezek a fánkocskák sütőben is süthetők. A fánksütőt olajjal ki kell kenni, majd a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt kisütni.

Köszönjük Mártinak az első túrófánk élményt,  akiknél egy vendégség alkalmával gyorsabban fogyott a fánk, mint ahogy sült! Üdv az Egyekieknek! 🙂

Szép napot!

A bejegyzésben saját képeket tartalmaz.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

No Comments

  • Enikő Tóth

    Anikó még emlékszel rá hogy nálunk ilyen volt, most hogy így olvasom már nekem is beugrott, ugyan így készült csak tejföl nélkül, de ez is biztosan ugyan olyan finom, ajánlom mindenkinek. Még annyit tennék hozzá, ha a tojásfehérjét felverjük és úgy adjuk hozzá, kicsit könnyebb lesz a tészta, (lehet ezért kell bele a tejföl :P) és ha van idő, hogy egy kicsit állni hagyjuk, az se fogja elrontani!! Ajánlom mindenkinek, mert tényleg nagyon nagyon egyszerű és gyors finomság!!

  • REtikül

    Szia !
    Ma kipróbáltam ,hááát ez valami naggggyon finom!Már rég kerestem az ideális fánk receptet..ez az 🙂 Köszii!

    • Rácz Anikó

      Szia! Köszi! Szuper! Nagyon örülök, hogy ízlik. 🙂 a titkos receptes füzetemből való 🙂 , amibe csak azok kerülnek, ami finom és még nekem is sikerül. 🙂

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük