recept,  savanyúság

Dobálós


 
A címmel ellentétben nem egy labdajátékról lesz szó, hanem egy olyan savanyúságról, ami még nekem is sikerül, ami finom, amibe folyamatosan lehet a zöldségeket dobálni és ami belekerült a szupertitkos, kézzel írott receptgyűjteményembe!

 

A receptet kedves barátainktól, a Prágai családtól kaptam: köszi, köszi, köszi!
 
Az új magaságyásunkban- mellyel idén zöldség-dzsungelt varázsoltunk a kertbe- megjelentek az első uborkák! 
 
 

 
Itt volt hát az ideje a dobálós savanyúságnak!

 

A hozzávalók:

 

2,5 l víz
 
2 dl ecet (20%-os)
 
20 dkg cukor
 
8 dkg só
 
1 kávéskanál  borkén
 
bors, koriander, fehér mustármag, torma, csipet babérlevél, kapor
 
 
 
Zöldségek: karfiol, uborka, kis zöld dinnye, zöld paradicsom, hagyma, káposzta, paprika, sárgarépa.
 
 
 
Ennek a mennyiségnek a duplájából szoktam kiindulni, ehhez a fűszerekből én kb. fél-egy kávéskanálnyit teszek, de ez ízlés szerinti. Én még a végén egy kis vizet adok hozzá, mert nekem ez túl savanyú  (de lehet 10%-os ecetet is használni).

 

A hozzávalókat összekeverjük.
 
 
 
Majd beletesszük a megtisztított, darabolt zöldséget.
 
 
 
 
 
 
Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy időnként megkeverjük. Amikor valami megsavanyodott, azt kiveszem egy edénybe és a hűtőben tárolom. Érés közben dobálhatunk bele újabb és újabb zöldségeket.

 

Van még egy nagyon fontos dolog: a tisztaság. Mindennek tisztának kell lennie, amikor megkevergetjük, tiszta eszközzel tegyük, mert egy morzsa is tönkre teheti a munkánkat.
 
Jó étvágyat!
 
 
Szép napot!
 
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük