Dobálós
A címmel ellentétben nem egy labdajátékról lesz szó, hanem egy olyan savanyúságról, ami még nekem is sikerül, ami finom, amibe folyamatosan lehet a zöldségeket dobálni és ami belekerült a szupertitkos, kézzel írott receptgyűjteményembe!
A receptet kedves barátainktól, a Prágai családtól kaptam: köszi, köszi, köszi!
Az új magaságyásunkban- mellyel idén zöldség-dzsungelt varázsoltunk a kertbe- megjelentek az első uborkák!
Itt volt hát az ideje a dobálós savanyúságnak!
A hozzávalók:
2,5 l víz
2 dl ecet (20%-os)
20 dkg cukor
8 dkg só
1 kávéskanál borkén
bors, koriander, fehér mustármag, torma, csipet babérlevél, kapor
Zöldségek: karfiol, uborka, kis zöld dinnye, zöld paradicsom, hagyma, káposzta, paprika, sárgarépa.
Ennek a mennyiségnek a duplájából szoktam kiindulni, ehhez a fűszerekből én kb. fél-egy kávéskanálnyit teszek, de ez ízlés szerinti. Én még a végén egy kis vizet adok hozzá, mert nekem ez túl savanyú (de lehet 10%-os ecetet is használni).
A hozzávalókat összekeverjük.
Majd beletesszük a megtisztított, darabolt zöldséget.
Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy időnként megkeverjük. Amikor valami megsavanyodott, azt kiveszem egy edénybe és a hűtőben tárolom. Érés közben dobálhatunk bele újabb és újabb zöldségeket.
Van még egy nagyon fontos dolog: a tisztaság. Mindennek tisztának kell lennie, amikor megkevergetjük, tiszta eszközzel tegyük, mert egy morzsa is tönkre teheti a munkánkat.
Jó étvágyat!
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡