DIY,  Ünnep

Dekoráljunk tűfilccel!

Szponzorált tartalom

Nemrégiben az Egyesült Államokban kultikus hírnévnek örvendő Sharpie filctollakat sikerült beszereznem a Lidl-ben, és azonnal arra gondoltam, hogy jó hasznát veszem majd ezeknek az ünnepek alatt.

Maga filctoll 1964-ben jelent meg, és feltűnik számos filmben (pl. A könyvelő), és számos sztár kezében, például dedikáláskor, imádják a díszlettervezők, dekoratőrök.

A Sharpie az űrhajósok kedvenc íróeszköze is, mivel nulla gravitáció esetén is használhatók. Chris Hadfield kanadai űrhajós szerint, aki 2012–2013-ban a Nemzetközi Űrállomás parancsnoka volt, „bármilyen módon tarthatja, továbbra is működik”.

Ezekkel az alkoholos filctollakkal a papírtól a kerámián át az üvegtárgyakig sokféle anyagra lehet írni.

Gondoltam, kipróbálom gyurmára is. Porcelángyurmát készítettem, kinyújtottam, majd kiszaggattam a figurákat.

Majd, mikor megszáradt, jöhetett a rajzolás.

A házikók színesek lettek, a fenyőkre zentangle stílusban rajzoltam. Ez egy igazi meditációs technika, ami egyszerű vonalakból és mintákból áll, és lehetetlen elrontani.

Miközben rajzolod, nincs idegeskedés, nincs stressz, megszűnnek a frusztráló gondolatok és a nyugtalanító problémák.

Nem véletlenül hívják zentangle-nek: zen (A Buddhizmus egy irányzata) + tangle (kuszaság, összevisszaság).

Az elkészített gyurmadíszeket ajándékkísérőnek szántam. Nagyon szeretem a gasztroajándékokat, ezekkel mellélőni nem lehet. A saját készítésűek mellett a Deluxe különlegességeket, ünnepi finomságokat is szívesen ajándékozom.

A csomagolásuknál az újrahasznosítást tartottam fontosnak, így a csomagolóanyagok régi, sérült könyvlapokból, mandarinos dobozkából, és ebédszállítós dobozból készültek.

További ötletek:

  • Készíts képeslapot!
  • Írj vele bögrére, majd égesd ki!
  • Dekorálj telefontokot!
  • Tedd egyedivé a barna csomagolópapírt, rajzolj zentangle-t.
  • Színezz, dekorálj füzetet, naptárat!
  • Készíts kavicsmandalát!

Örömteli készülődést!


Ezt a posztot a Lidl Magyarország szponzorálta. Köszönjük a megkeresést és az együttműködést. A posztban szereplő vélemény anapfenyillata.hu sajátja.


Szép napot! A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡