advent,  inspiráció,  Ünnep

Romantikus hangulat a kassai adventi vásárban

Kassa belvárosában sétálva megérzünk egy csipetnyit a Rákóczi kor téli varázslatából.

Korábban nem jártam Kassán, de a történelmi belváros azonnal elvarázsolt: tele magyar történelmi emlékekkel.

A varázslatos Szent Erzsébet-székesegyházzal, melynek altemplomában temették el II. Rákóczi Ferenc fejedelem Rodostóból hazahozott hamvait, de itt nyugszik Zrínyi Ilona, valamint Bercsényi Miklós és felesége is.

A dóm mellett található egy  zenélő szökőkút a harangjátékkal, ilyenkor hal alakú fényfüzérrel díszítve. De itt a Nemzeti Színház, a Szent Mihály kápolna, Rákóczi rosdostói házának mása, a Jakab-palota, megannyi múzeum, hangulatos, színes épület.

Kassán az adventi vásárt december 5-én nyitják és december 23-ig tart. Az orsó-alakú főtéren zajlik a vásár: sok-sok világítással, forralt bort, lángost, sült kolbászt, krumplis palacsintát és hagyományos termékeket árusító  faházikók sorával. Esténként akár puncsot is ihatunk és megkóstolhatjuk a szlovák káposztalevest is.

Szép napot!

A bejegyzés saját fotókat tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.