család,  gyerek,  recept

Csokigyurma házilag

Könnyen formázható, és még finom is. Nemcsak gyerekeknek.

A gyereknap közeledtével nincs is ideálisabb ajándék egy adag csokigyurmánál, ami rugalmasan formázható, nyújtható, szaggatható, és a játék végén lehet belőle csemegézni.

Anyák megnyugtatására: még a gyerek keze sem lesz extra maszatos, csak annyira, amennyire egy gyurmázás alkalmával szokott.

Hozzávalók:

10 dkg csokoládé

2 evőkanál méz

3 kiskanálnyi kukoricakeményítő

Készítése kényeztetés a kezünk bőrének, már ezért is megéri. 

Elkészíteni sem bonyolult: a csokit vízgőz felett meg kell olvasztani. A mézet szintén megolvasztjuk, legegyszerűbben a mikróban, majd belekeverjük a keményítőt.

Végül a csokit és a keményítős mézet összekeverjük. Ekkor még kicsit hígnak tűnik, de nem kell megijedni, várjunk, míg kihűl, ehhez kell 30-50 perc, aztán alaposan gyúrjuk össze. Nyújtsuk, nyújtsuk, gyúrjuk, gyúrjuk, hogy a zsiradék egy része távozzon belőle. Addig végezzük ezt a műveletet, míg egy jól formázható anyagot nem kapunk.

TIPP: Ha mégis túl ragacsos lenne a gyurmánk, adjunk hozzá még keményítőt, de csak akkor, ha már a hűtés, és a sok-sok gyúrás már megvolt.

Ha kész, adhatjuk a gyerkőcöknek, de akár mi is díszíthetünk vele sütit, tortát. Folpackban, száraz, hűvös helyen lehet tárolni, tehetjük hűtőbe is: ekkor azonban megkeményszik, és ilyenkor ismét alaposan át kell gyúrnunk a kezünk melegével „olvasztgatva”.

Én étcsokiból (60-70%-os) készítettem, de  fehér csokival is működik, vagy lehet keverni a csokikat.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük