Csokigyurma házilag
Könnyen formázható, és még finom is. Nemcsak gyerekeknek.
A gyereknap közeledtével nincs is ideálisabb ajándék egy adag csokigyurmánál, ami rugalmasan formázható, nyújtható, szaggatható, és a játék végén lehet belőle csemegézni.
Anyák megnyugtatására: még a gyerek keze sem lesz extra maszatos, csak annyira, amennyire egy gyurmázás alkalmával szokott.
Hozzávalók:
10 dkg csokoládé
2 evőkanál méz
3 kiskanálnyi kukoricakeményítő
Készítése kényeztetés a kezünk bőrének, már ezért is megéri.
Elkészíteni sem bonyolult: a csokit vízgőz felett meg kell olvasztani. A mézet szintén megolvasztjuk, legegyszerűbben a mikróban, majd belekeverjük a keményítőt.
Végül a csokit és a keményítős mézet összekeverjük. Ekkor még kicsit hígnak tűnik, de nem kell megijedni, várjunk, míg kihűl, ehhez kell 30-50 perc, aztán alaposan gyúrjuk össze. Nyújtsuk, nyújtsuk, gyúrjuk, gyúrjuk, hogy a zsiradék egy része távozzon belőle. Addig végezzük ezt a műveletet, míg egy jól formázható anyagot nem kapunk.
TIPP: Ha mégis túl ragacsos lenne a gyurmánk, adjunk hozzá még keményítőt, de csak akkor, ha már a hűtés, és a sok-sok gyúrás már megvolt.
Ha kész, adhatjuk a gyerkőcöknek, de akár mi is díszíthetünk vele sütit, tortát. Folpackban, száraz, hűvös helyen lehet tárolni, tehetjük hűtőbe is: ekkor azonban megkeményszik, és ilyenkor ismét alaposan át kell gyúrnunk a kezünk melegével „olvasztgatva”.
Én étcsokiból (60-70%-os) készítettem, de fehér csokival is működik, vagy lehet keverni a csokikat.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.