inspiráció,  március 15.,  Ünnep

Különleges kokárdák magyar alkotóktól

9 alternatív kokárda, ha idén a hagyományos helyett valami különlegeset tűznél fel március 15-én.

A magyar hagyomány szerint 1848. március 15-én Petőfi Sándor szerelmétől, Szendrey Júliától kapott nemzetiszínű kokárdát a forradalom estéjén.  A francia forradalom ihlette meg a költő feleségét, amikor megvarrta a ma ismert kokárdák első példányait, amit a forradalmi ifjak a  francia kokárdától eltérően nem a  kalapukra tűztek, hanem a kabát hajtókájára vagy mellrészére a szív felőli oldalon.

Manapság a hagyományos mellett megjelentek a különleges megoldások is, a magyar alkotók munkái méltó utódai a forradalmi verziónak.

Gemma kokárdája gyönyörűen nőies, egy igazi elegáns tavaszi virág.

Panyi Zsuzsi  letisztult, színes üvegékszereibe nem nehéz beleszeretni. A Patrióta kollekció férfiaknak és nőknek is alternatívát nyújt kokárda fronton.

Roth Anikó  kitűzője fiatalosan csajos, de van fiús verzió is, ha olyat szeretnétek.

Moncili zsinórból készített kitűzőt.

Colettecolor finoman hímzett  kokárdát alkotott.

Fiú-lány verzióban is elérhető Magnólia nagyon cuki kokárdája, Ildo rajzait imádom.

Pöttyös tulipán kokárdái a gyerekek kedvence lesz. És talán az a gond is megoldódik, hogy a kokárdák évről évre eltűnnek, és éppen akkor nem találjuk őket, amikor kellenének. Szerintem, ha ilyen kokárdánk lesz, idén nem fognak.

KeLau fülbevalóvá gyúrta a nemzeti színeket.

Kokárdás póló az Indigotól:

Kicsiknak, nagyobbaknak, nőknek, férfiaknak, sokféle fazonban. Indigo-ék így írnak róla:

” Nagy előnye, hogy nem kell keresni a minden évben ismeretlen helyre eltűnő és soha elő nem kerülő kokárdát, mert ebben a formában szinte elveszíthetetlen. További nagy előnye, hogy a póló élettartama garantált, ugyanis legjobb esetben is 100-szor lesz összesen viselve, ill. mosva. Persze nem szeretnénk elbagatellizálni a lényeget: a ’48-as forradalomra való megemlékezést.”

Nekem ez utóbbi személyes kedvencem lett, nagyon megtetszett az ötlet, és maga az Indigo is.

Szép napot!

Fotók: az akotóktól.
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

3 hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük