inspiráció,  otthon

Derű és praktikum 30 négyzetméteren

Azt, hogy a legapróbb terekből is sok mindent ki lehet hozni, mi sem bizonyítja jobban, mint Krisztináék pécsi lakása.

Szabó Krisztina a hétköznapjaiban könyvtárosként dolgozik, munka után pedig szenvedélyének, a rajzolásnak hódol. Derűs figurák, cicák, pozsgások, kaktuszok mosolyognak ránk  rajzai nyomán bögrékről, pólókról, képekről.

Ez a derű, és barátságos hangulat jellemzi  az általa megálmodott kislakást is, Pécs belvárosi zöldövezetében.

„A 30 négyzetméteres  lakást tavaly vettük. A helyiségek adottak voltak, egy légtérben van minden, kivéve a wc és a fürdőszoba.

Számomra a fő szempont a vásárlásnál a lakás elrendezése volt, mert láttam benne a lehetőséget, azt, hogy itt- a lakás  mérete ellenére – létre lehet hozni egy világos, meleg otthont, amiben mindennek megvan a helye, mégis tágasnak hat.” – meséli Krisztina, aki – bár nem lakberendező – a berendezést is maga tervezte, ahogyan ő fogalmaz, „lelkes amatőrként”.

Mivel a lakásban négyféle padlóburkolat is volt, és Krisztináék egységes stílust szerettek volna kialakítani, a konyha  és az előszoba járólapját az eredeti  rozsdabarnáról fehérre festették.

„A burkolóanyagok adottak voltak, azokat nem kellett megvásárolni, csak az ízlésemre formálni . Mivel nem akartunk vésni és padlót felszedni, így egyszerűbbnek és pénztárcakímélőbbnek találtuk, ha átfestjük mi magunk. Azaz a párom végzezte el a „piszkos munkát”, én az „építésvezető és a lakberendező voltam.

A padlófestésről Juditu blogján olvastam, több videót is megnéztünk a festés előtt, és tényleg bevált és olyan a járólap, mintha új lenne.

A szakmunkáknál egyébként csak az „öreg szakik” jöhettek szóba, akik jó munkát végeztek és figyelembe vették az elképzeléseimet.”

” A lakás berendezésénél a skandináv minimál mellett döntöttem.  Túl sok ötletem volt (kb. 5 lakásnyi), úgyhogy lassítanom kellett és szelektálni a felhalmozott ötleteim között, mivel nem szerettem volna zsúfolt hatást ebben a 30 négyzetméteres térben.

A sok ötlet miatt jól jött a barátnők (Ildi, (GreenwayDesign, Judit (Scandinavian Point), Zsusza (Ribiszke Lakberendezés), Kinga  (Kinga Home Styling) és Sosik Andi  telefonos segítsége,   amikor elakadtam a „melyiket vegyem” -kérdésnél, őket bármikor felhívhattam.”

„A lakásban fehér falfestéket és fekete táblafestéket használtunk, szinte mindenhol ezek a színek dominálnak, fa színű kiegészítőkkel.

A fűtésről a villanypanelek gondoskodnak, de alternatívaként megmaradtak a radiátorok is.  A tárolást  az étkezővel szemben lévő szekrényben tudjuk megoldani,  az ágy 4 fiókja is rengeteg holmit elnyel, a cipők pedig az előszobai tárolóban kaptak helyet.”

a lakásban vannak saját készítésű kiegészítők is:

” A konyhába terveztem a felső szekrénybe egy kis dobozkát ami harmonizál a konyhapult anyagával és matt fekete csíkkal van körbevéve azaz élfóliázva ami a fal színéhez is megy, és megtöri a hófehérséget.

Saját kézzel készített dekorációk a grafikáim, amik a képkeretekben, bögréken láthatóak. A lakás berendezése, stílusa, egyben tükrözi a grafikai stílusomat is, a minimalizmust, illetve a skandináv életérzést magyarosítva, és egy kicsit  szabokrisztásítva.”

„Még tervben van egy régi spaletta ágyvégnek, amit még nem volt időm elkészíteni, de szeretném majd befejezni és feltenni.

A spaletta élére egy polc lesz rácsavarozva. Kedvelem a régi bútorokat, berendezési tárgyakat, kiegészítőket, de ide most nem került ilyesmi, de ezzel az ágyvéggel szeretném behozni kicsit a régit is a lakásba.”


Krisztáék lakása jelenleg kiadó, derűs lakóját várja. 


Fotók: SC Design

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük