csináld magad,  DIY,  öko,  újrahasznosítás

Így készíts vagány papírkaspót a pozsgásaidnak!

Trendi dekoráció újrahasznosítással.

Szeretem a növényeket, de bevallom, amióta elköltöztünk, kicsit megfogyatkozott az állományunk: most vagy a lakást nem kedvelik, vagy én lettem kicsit slendrián, de szinte csak azok a növények maradtak meg, amik semmi ápolást nem igényelnek, vagy műanyagból vannak.

Szóval emiatt nagyon hálás vagyok az apró pozsgásaimnak, és a kaktuszoknak, akik bírják az időnkénti szárazságot is.

Így aztán, amikor ismét házi feladatot kaptunk a technológia gyakorlati órán, nem volt kérdés, hogy őket és magamat fogom egy kaspóval megjutalmazni.

A feladat egyébként úgy szólt, hogy hullámkartonból, vagy sörkartonból alkossunk szoborszerű valamit (persze ennél pontosabb megfogalmazásban), de én szeretem, ha egy tárgynak funkciója is van, így jött a kaspó ötlete. Nos, ez egy kicsit szöszmötölősebb projekt lesz, de egyáltalán nem bonyolult, így érdemes belevágni.

Amire szükséged lesz:

kartondoboz

sniccer, körző, ragasztó

A kartondobozból kimértem, és kivágtam  10,5*10,5 cm-es négyzeteket. Előzőleg megnéztem, milyen cserépben (pontosabban műanyag kis kaspóban, melynek nem lyukas az alja) van a növény, ennek magassága adta meg, mennyi négyzetre volt szükségem.

Ezután bejelöltem az átlókat, és a kaspó kerületének megfelelően berajzoltam a köröket a négyzetek közepére.

Na, ennek kivágása volt a legmacerásabb, az én sniccerem és kezem nem volt ehhez elég stabil, így olyan körzőt használtam, aminek mindkét végén tű van, ezzel körözgetve szépen ki lehetett metszeni a kartonlapok közepét. Egy kartonlapot érintetlenül hagytam, ez lett alja a későbbi kaspónak.

A lapokat elforgattam a középpontjuk mentén, és így kerültek összeragasztásra, jó erős, folyékony ragasztóval. Hogy ne csússzanak szét, és pontosan ragasszak, egy üveget hívtam segítségül.

Ha kész, mehet bele a pozsgás. A locsoláskor azért én kiveszem, és megöntözve teszem ismét a kaspóba a növénykémet.

Szép napot!

A bejegyzés  saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük