Fillérekből finomat: tojásos nokedli
Nyár nem múlhat el nélküle. Egyszerű, őszinte ízek, villámgyorsan.
Ma tojásos galukát főztem. Idén még eddig elmaradt, pedig a nyár nem múlhat el nélküle. És miközben a gőzölgő vízbe szaggattam, rajöttem, hogy ebben a fogásban benne van az egész nyarunk.
Az árnyékban hűsölések, a medencében pancsoló gyerekek, a kicsit szenes grillhusi, a rendíthetetlen tücsökzene, a frissen vágott fű illata, a levendulaszüret, a perzselő nap sugara, az izzadt mosoly az arcunkon a kánikulában, a dinnyelé a gyerekek arcán, a megannyi kirándulás, a naplemente a tónál, a ventillátor kavarta szellő, az első piros paradicsom a kertből, az esőmosta csillagles. Minden örömünk, bosszankodásunk, várakozásunk. A mi nyarunk.
Hozzávalók:
Galuska
300 g liszt
3 db tojás
100-200 ml víz
3-4 nagy csipet só
Tojásos massza
1 tk. tejföl
4 db tojás
fél kk. só, bors
A fazékba vizett forraltam, mikor felforrt, összeállítottam a tésztát: liszt, só, tojást összekevertem, miközben apránként adagoltam a vizet. A tésztát homogenizáltam, majd a forró vízbe szaggattam. Kb. 2 perc főzés elég neki, aztán lehet hideg vízzel öblíteni, majd kevés olajat csurgattam rá.
A masszához a tojásokat a fűszerekkel, tejföllel összekevertem, majd a galuskákkal keverve forró serpenyőbe öntöttem, addig kevertem, míg a tojás éppen megkocsonyásodott.
Ecetes salátával, vagy kovászos uborkával a legjobb.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.