recept

Fillérekből finomat: tojásos nokedli

Nyár nem múlhat el nélküle. Egyszerű, őszinte ízek, villámgyorsan.

Ma tojásos galukát főztem. Idén még eddig elmaradt, pedig a nyár nem múlhat el nélküle. És miközben  a gőzölgő vízbe szaggattam, rajöttem, hogy ebben a fogásban benne van az egész nyarunk.

Az árnyékban hűsölések, a medencében pancsoló gyerekek, a  kicsit szenes grillhusi, a rendíthetetlen tücsökzene, a frissen vágott fű illata, a levendulaszüret, a perzselő nap sugara, az izzadt mosoly az arcunkon a kánikulában, a dinnyelé a gyerekek arcán, a megannyi kirándulás, a naplemente a tónál, a ventillátor  kavarta szellő,  az első piros paradicsom a kertből, az esőmosta csillagles. Minden örömünk,  bosszankodásunk, várakozásunk. A mi nyarunk.

Hozzávalók:

Galuska

300 g liszt

3 db tojás

100-200 ml víz

3-4 nagy csipet só

Tojásos massza

1 tk. tejföl

4 db tojás

fél kk. só, bors

A fazékba vizett forraltam, mikor felforrt,  összeállítottam a tésztát: liszt, só, tojást összekevertem, miközben apránként adagoltam a vizet. A tésztát homogenizáltam, majd a forró vízbe szaggattam. Kb. 2 perc főzés elég neki, aztán lehet hideg vízzel öblíteni, majd kevés olajat csurgattam rá.

A masszához a tojásokat a fűszerekkel, tejföllel összekevertem, majd a galuskákkal keverve forró serpenyőbe öntöttem, addig kevertem, míg a tojás éppen megkocsonyásodott.

Ecetes salátával, vagy kovászos uborkával a legjobb.

Szép napot!

A bejegyzés  saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük