inspiráció,  otthon

Eladó a lakásod? Ezekkel a színekkel többet fizetnek érte

Az alábbi felmérésekből kiderül, mi a kedvenc falszínünk, és melyek a jobban eladható lakások, a falszínek alapján.

Nemrégiben tartotta a Trilak sajtótájékoztatóját Magyarország kedvenc színeiről. És bár az időjárás majdnem megakadályozta, – akkor volt a legnagyobb tavaszi havazás – azért mégis sikerült odaérnem az eseményre, mely nagyon izgalmas témákat boncolgatott.

A Trilak megbízásából reprezentatív felmérést készült arról, mi a magyarok kedvenc színe, milyen színeket választanak az emberek, ha a lakásukról, kocsijukról van szó,  illetve a sajtótájékoztatón az is kiderült: az, hogy milyen a falak színe, nem csak a benne élők hangulatát, de a lakás eladhatóságát és akár az árát is befolyásolhatja.


Ezen utolsó, nagyon izgalmas kérdés előtt nézzük meg először is, hogy milyen színek a kedvenceink, és milyen színeket használunk a mindennapi életben.


A Színtérkép kutatás alapján Magyarország kedvenc színe a kék, ez a kedvence a nőknek és a férfiaknak is. Az összesítésben a második helyezett a fekete, amit a zöld és a piros követ.

Persze, az hogy ez a kedvenc színünk,  az nem azt jelenti, hogy a házunk, ruhánk, kiegészítőink, vagy az autónk színe is ilyen. Bár én, ha ruhákról van szó, szívesen választom a kéket. Neked is a kék a kedvenced?

Az első sorban bal oldalon éppen az ország kedvenc színében a Trilak sajtótájékoztatón. 🙂

Ha az otthonunk falszíneiről  van szó, akkor a világos árnyalatok a legkedveltebbek (fehér, sárga, szürke, vajszín), és arra a kérdésre, hogy milyen színű házban élnének legszívesebben, a válaszadók 12%-a a fehéret választotta.

Aminek nagyon megörültem, hiszen ez egy DIY, családi blog,  hogy minden második netező DIY, vagyis maga is szokott festeni.

A válaszadók jelenleg fehér, ezüst, és szürke autókkal járnak, de a vágyálmukban  fekete és  kék színű autók szerepelnek.


Hogyan befolyásolják a színek a lakások eladhatóságát?


Erre a kérdésre Balogh László, az ingatlan.com gazdasági szakértője adta meg a választ, a portál saját kutatásai alapján.

E szerint az eladó lakások falain a leggyakoribb szín a fehér, és a sárgás-narancssárga.

Ha a négyzetméter-árakat nézzük, akkor a fehér, és a kékes színvilágú lakásokat az átlagosnál drágábban lehet eladni, a sárgás-narancssárga színre festett otthonokra ennek az ellenkezője igaz.

A kékes, és lilás színvilágú otthon viszonylag ritkának számít, ezek – bár ez utóbbi szín iránt szűkebb a kereslet – a drágább kategóriát képviselik.

Az érdeklődők száma az átlagnál magasabb a földszínű otthonokra (homok, fahéj, tejeskávé), az átlagot a fehér, illetve a sárga-narancssárga falú lakások népszerűsége képviseli.

Szép napot!
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük