Csokis keksz szalámi maradék édességgel
Igazi finomság, ráadásul a mikulás csomag és a szaloncukrok is elfogynak.
Szerintem a kisgyerekes családoknál még fellelhető egy-egy csokimikulás, esetleg egy kis szaloncukor, és biztosan dió, mogyoró is akad. A csokiszalámit nagyon gyorsan elkészíthetjük, és az alapreceptet tetszőlegesen dúsíthatjuk az aprított édességgel, magvakkal, aszalt gyümölccsel.
Hozzávalók:
25 dkg háztartási keksz (fele darálva, fele apróra törve)
150 g vaj
1 ek. kakaó
100-120 ml tej
1-2 ek. porcukor
100 g étcsoki (helyettesíthető részben tejcsokival)
A vajat megolvasztjuk, majd a tejjel összemelegítjük, illetve összekeverjük az olvasztott csokival. A szilárd hozzávalókat összekeverjük – ide jöhetnek az apróra tört magvak, aprított szaloncukor, kb. 100g -, majd a tejes fázissal alaposan összegyúrjuk.
Henger alakot formázunk belőle, majd folpackba tekerve néhány óráig lehűtjük.
Lehűlés után porcukorba forgatjuk, aztán lehet szeletelni.
Szép napot!
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.