recept

Csokis keksz szalámi maradék édességgel

Igazi finomság, ráadásul a mikulás csomag és a szaloncukrok is elfogynak.

1

Szerintem a kisgyerekes családoknál még fellelhető egy-egy csokimikulás, esetleg egy kis szaloncukor, és biztosan dió, mogyoró is akad. A csokiszalámit nagyon gyorsan elkészíthetjük, és az alapreceptet tetszőlegesen dúsíthatjuk az aprított édességgel, magvakkal, aszalt gyümölccsel.

Hozzávalók:

25 dkg háztartási keksz (fele darálva, fele apróra törve)

150 g vaj

1 ek. kakaó

100-120 ml tej

1-2 ek. porcukor

100 g étcsoki (helyettesíthető részben tejcsokival)

A vajat megolvasztjuk, majd a tejjel összemelegítjük, illetve összekeverjük az olvasztott csokival. A szilárd hozzávalókat összekeverjük – ide jöhetnek az apróra tört magvak, aprított szaloncukor, kb. 100g -, majd a tejes fázissal alaposan összegyúrjuk.

2

Henger alakot formázunk belőle, majd folpackba tekerve néhány óráig lehűtjük.

Lehűlés után porcukorba forgatjuk, aztán lehet szeletelni.

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük