Gyors szilvás lepény leveles tésztából
Egyszerű, gyors, háziasan finom. Olyan, mintha a nagyi sütötte volna!
Az számtalanszor előfordult már, hogy egy nagyobb eső meghiúsított egy kirándulást nálunk, de hogy a forróság miatt ne menjünk kirándulni nyár végén, ilyen még nem volt.
Pedig a hét alatt bevette magát az agyamba Noszvaj, és a szilvalekvár, ami annyira finoman, fanyarul karamelles, és annyira… szilvás, hogy kimondhatatlan. Ráadásul kemencében sült szilvás lepény is szerepelt a programban, aminek ízét már a számban éreztem.
Aztán mégsem megyünk, de nem tudom kiverni a fejemből a szilvát. Sütit kívánok, szilvásat, érzem. Süti kívánok, de gyorsan.
Forróság ide-vagy oda, nekiláttam a sütésnek és bő félóra múlva már ott mosolygott az ínycsiklandozóan finom lepény, bár nem sok ideje volt a boldogságra, mert olyan gyorsan elfogyott, amilyen gyorsan elkészült. 🙂
Hozzávalók
50 dkg leveles vajas tészta (készen kapható)
50 dkg szilva
1 nagy doboz tejföl (375g)
2 db tojás
5 dkg cukor
fahéj
A leveles tésztát kinyújtjuk téglalap alapúra, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, úgy, hogy pereme is legyen.
Keverjük össze a tojást, tejfölt, cukrot, fahéjat, hogy finoman krémes legyen, majd kenjük a tésztára.
Megmosott, kimagozott, félbevágott szilvákat tegyük a sütire, majd süssük 30-40 percig 180 fokon. (Nekem sima gázsütőm van, a sütési idő a sütőtől is függ.)
Szép napot!