recept

Gyors szilvás lepény leveles tésztából

Egyszerű, gyors, háziasan finom. Olyan, mintha a nagyi sütötte volna!

3

Az számtalanszor előfordult már, hogy egy nagyobb eső meghiúsított egy kirándulást nálunk, de hogy a forróság miatt ne menjünk kirándulni nyár végén, ilyen még nem volt.

Pedig a hét alatt bevette magát az agyamba Noszvaj, és a szilvalekvár, ami annyira finoman, fanyarul karamelles, és annyira… szilvás, hogy kimondhatatlan. Ráadásul kemencében sült szilvás lepény is szerepelt a programban, aminek ízét már a számban éreztem.

1

Aztán mégsem megyünk, de nem tudom kiverni a fejemből a szilvát. Sütit kívánok, szilvásat, érzem. Süti kívánok, de gyorsan.

Forróság ide-vagy oda, nekiláttam a sütésnek és bő félóra múlva már ott mosolygott az ínycsiklandozóan finom lepény, bár nem sok ideje volt a boldogságra, mert olyan gyorsan elfogyott, amilyen gyorsan elkészült. 🙂

Hozzávalók

50 dkg leveles vajas tészta (készen kapható)

50 dkg szilva

1 nagy doboz tejföl (375g)

2 db tojás

5 dkg cukor

fahéj

 A leveles tésztát kinyújtjuk téglalap alapúra, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, úgy, hogy pereme is legyen.

Keverjük össze a tojást, tejfölt,  cukrot, fahéjat, hogy finoman krémes legyen, majd kenjük a tésztára.

Megmosott, kimagozott, félbevágott szilvákat tegyük a sütire, majd süssük 30-40 percig 180 fokon. (Nekem sima gázsütőm van, a sütési idő a sütőtől is függ.)

4

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük