recept

Retro sütik: női szeszély

Igazi klasszikus, elfeledett kedvenc, melynek a neve kifejezi, igazi lányszíveket megdobogtató kis költeménnyel van dolgunk: finom linzer, rajta aranyló baracklekvár és lágyan olvadó tojáshab.

8

Régi képeket nézegetve jutott eszembe ez az elfeledett süti, melynek neve már kisgyerekként megtetszett, bár akkoriban nem voltam tisztában azzal, mi is az a női szeszély,  ellentétben apukámmal, akinek 3 is jutott kis családunkban belőle. 🙂

Minden vasárnap, minden ünnepnapon ott volt az asztalon a habos süti,  hozzátartozott az otthonhoz, a gyerekkorhoz, a családhoz.

Hihetetlen, mennyi emlék kapcsolódhat egy-egy süteményhez, és milyen mély érzéseket tudnak megbolygatni bennünk a régi ízek!

7
Háromévesen is jó barátságban voltam a sütikkel.

Én is úgy készítettem, ahogyan valaha anyukám.

Hozzávalók:

A tésztához:

30 dkg liszt

20 dkg margarin

10 dkg porcukor

1 tojás

1 cs. sütőpor

1 cs. vaníliáscukor

A töltelékhez:

baracklekvár

6 tojás fehérje

10 dkg cukor

fél citrom leve

10

A lisztet, sütőport, cukrot összegyúrjuk a margarinnak, tojással, majd kinyújtjuk és kb. 180 fokon félig megsütjük (kb. 10-15 perc, sütőtől függően).

A tojásfehérjét a cukorral, citromlével kemény habbá verjük.

A tésztát félig sülten kivesszük a tepsiből, majd megkenjük baracklekvárral, és a tojáshabbal. Megszórhatjuk durvára vágott dióval is. Visszatesszük addig sülni, míg a tojáshab enyhén megpirul.

A kész süteményt hagyjuk kicsit hűlni, és még melegen, vizes késsel szeleteljük.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz.  Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük