Retro sütik: női szeszély
Igazi klasszikus, elfeledett kedvenc, melynek a neve kifejezi, igazi lányszíveket megdobogtató kis költeménnyel van dolgunk: finom linzer, rajta aranyló baracklekvár és lágyan olvadó tojáshab.
Régi képeket nézegetve jutott eszembe ez az elfeledett süti, melynek neve már kisgyerekként megtetszett, bár akkoriban nem voltam tisztában azzal, mi is az a női szeszély, ellentétben apukámmal, akinek 3 is jutott kis családunkban belőle. 🙂
Minden vasárnap, minden ünnepnapon ott volt az asztalon a habos süti, hozzátartozott az otthonhoz, a gyerekkorhoz, a családhoz.
Hihetetlen, mennyi emlék kapcsolódhat egy-egy süteményhez, és milyen mély érzéseket tudnak megbolygatni bennünk a régi ízek!
Én is úgy készítettem, ahogyan valaha anyukám.
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliáscukor
A töltelékhez:
baracklekvár
6 tojás fehérje
10 dkg cukor
fél citrom leve
A lisztet, sütőport, cukrot összegyúrjuk a margarinnak, tojással, majd kinyújtjuk és kb. 180 fokon félig megsütjük (kb. 10-15 perc, sütőtől függően).
A tojásfehérjét a cukorral, citromlével kemény habbá verjük.
A tésztát félig sülten kivesszük a tepsiből, majd megkenjük baracklekvárral, és a tojáshabbal. Megszórhatjuk durvára vágott dióval is. Visszatesszük addig sülni, míg a tojáshab enyhén megpirul.
A kész süteményt hagyjuk kicsit hűlni, és még melegen, vizes késsel szeleteljük.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.