Isteni marcipán fillérekből: a tökéletes másolat
Figuráknak, tortákhoz, sütikhez, ehető gyurmaként kiváló ez a kis hamis, mely olcsóbb, mint az igazi marcipán, de nagyon hasonló ízű. És ajándéknak is kiváló. 🙂
Az egész a kisfiam szülinapi tortájával kezdődött, mikor arra a kérdésemre, hogy milyen tortát szeretne, elkezdett sorolni egy fél állatkertet, amit marcipán figuraként a tortáján szeretne látni, és ami nélkül nem igazi a 6. szülinap.
Csillogó szemét látván, tudtam, hogy nem tudok ennek ellenállni, és mivel nemrég láttam Lindánál egy jó kis bejegyzést marcipánból készült figurákról, olyan egyszerűnek tűnt házilag elkészíteni. 🙂
Receptet is találtam itt, így rögtön nekiláttam:
- 1 dl tej
- 350 g cukor
- 200 g rétesliszt (helyettesíthető 100g rétesliszt+100g liszt keverékkel)
- 125 g vaj
- 2 tk. színtelen mandulaaroma
Gyúráshoz:
- kb. 5-6 ek. kukoricakeményítő
- kb. 4-5 ek. porcukor
A tejet a cukorral felforraljuk, majd alacsony hőmérsékleten feloldódásig melegítjük.
Állandó keverés közben apránként hozzáadjuk a lisztet, hogy csomómentes legyen. Ezzel besűrűsödésig főzzük.
Majd levesszük a tűzről, és belerakjuk a vajat és az aromát. Hűtőbe téve hűtjük.
Miután elkészült a marcipán, rögtön színeztük (ételfestékkel) és formáztuk. Az ételfesték hígítja a marcipánt, így a formázáshoz mindenképpen szükséges keményítő és porcukor.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
2 hozzászólás
Tünde Becskereki
ez most nekem nagyon jól jött?torta bevonásához is tudom jól nyújtani?
Rácz Anikó
Örülök. 🙂 Ezt én nem próbáltam, de az eredeti receptnél olvasott hozzászólások alapján igen: ha kicsit ragacsosabb, kemyényítő/porcokur keverékével, esetleg folpack használatával.