otthon

Így harcolj a muslicákkal!

A szeptember egyik varázsa, hogy érik a mosolygó alma,  édes körte a kertünkben, amiből persze haza is kerül a konyhába, hogy egy csöppnyi napsütést vihessünk reggel az iskolába, oviba uzsonnára. Igen ám, de egyszer csak, honnan, honnan nem, megjelennek az apró kis szárnyasok, és belekóstolnak a gyümölcsbe.

Vacsora után jóféle vörösborral öblítenénk le a torkunkat,  és egy szemtelen  muslica már kóstolgatja is, mielőtt felemelnénk a poharat.

Na, már ezt aztán nem hagyhatjuk! Harcot hirdettünk! Le a muslincákkal!

2

A következő házi fegyver került bevetésre:

Egy magas falú üvegedénybe kevés vizet, almaecetet és  néhány csepp mosogatószert öntöttünk. (Akit zavar az ecetszag, erre tehet alufóliát, amit kilyuggat).

31

És vártunk, vártunk, vártunk. Már az első félórában megjelent egy muslinca – szerintem ugyanaz, amelyik korábban a borból is ivott, vesztére persze ezt is megkóstolta. Aztán jöttek sorra a többiek. És végül egy sem maradt: sem a paradicsomon, sem a körtén, sem az almán.

2

Jelentem, a csatát megnyertük! 2-3 nap alatt felszámoltuk a teljes muslica kolóniát. Ennek örömére nyithatjuk a vörösbort! 🙂

A varázsszer lényege, hogy az ecet illata mágikusan vonzza a kis legyeket, akik ennek nem tudnak ellenállni, és belerepülnek az üvegbe. A mosogatószer viszont módosítja a folyadék felületi feszültségét, ami miatt a muslicák nem tudnak megállni rajta, hanem belefulladnak.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

No Comments

 • vikoca

  Tegnap kipróbáltam, és nem jött be… a pohár üres, és az összes muslinca ott maradt a a gyümölcsökön, pedig direkt olyan barack mellé raktam ami már hemzsegett:))))

  • Rácz Anikó

   Szia Vikoca!Azt javaslom, hogy tegyél még bele egy kis almaecetet, hogy érezzék az illatát. És még egy kis türelem, nem azonnal hat, 2-4 nap kell hozzá, hogy a muslincák kiszagolják, valamilyen matematikai algoritmus szerint körbetáncolják a helyiséget, és végül rárepüljenek a számukra kedves illatú objektumra. :-)) Először én is türelmetlenkedtem, de végül eltűntek. Persze, ha újabb gyümölcs/zöldség kerül a lakásba, érdemes egy új csapdával várni őket. 🙂 Szép napot!

 • Reka Szakats

  Almaecet helyett mit lehetne használni?
  Probáltam sima ecettel és cukorral, de nem volt eredmény, de csak 1-2 napot hagytam.

  • Rácz Anikó

   Szia Réka! Elvileg a sima ecettel is működni kellene, legalábbis az irodalom szerint, de én almaecetet használtam. Javaslom, tegyél még bele ecetet,és várj még egy kicsit. Megköszönöm, ha majd megírod, mi történt, jó-e a sima ecet. Az almaecet mellett a borecet is jó lehet, sőt a balzsamecet is, legalábbis ha én muslica lennék, buknék rá. 🙂 Szép napot!

   • Reka Szakats

    Szia Anikó!
    Tettem bele több ecetet, 2. vagy 3. napra lett két áldozat, következő két nap még egy-egy. Aztán elfogyott a gyümölcs és következő napra nyolc volt már benne a pohárban. Még van egy kettő, ami repked, de remélem nem sokáig 🙂

    • Rácz Anikó

     Szia Réka! Hajrá! Ezek szerint az ecetet is szeretik. 🙂 Köszi, hogy megírtad, szép napot! 🙂

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük