csináld magad,  DIY,  gyerek,  órarend

Órarend sk.

Idén valahogy nehezen állt össze az órarend, radírozunk erősen, írtunk ide, írtunk oda, aztán azt gondoltam, legyen olyan órarendünk, ami rugalmasan alakítható. Így születtek meg az órarend variációk és persze gyűjtöttem nektek még további ötleteket is.

Be kell vallanom, imádok legózni, valahogy beindítja a kreativitásomat. Nem is tudom, mivel foglalkoznék most, ha gyerekkoromban lett volna legóm. 🙂 Persze, hogy az órarendről is rögtön a lego jutott eszembe. Nagyon egyszerű, kombinálható és használható egészen addig, amíg a gyerek ki nem növi az iskolapadot:

A másik mániánk a hűtőmágnes, így adódott az a lehetőség, hogy az órarend mágnesként kerül a hűtőre. Ehhez készítettem egy piktogramsort (3 db A4-es oldalnyit) : tantárgyakkal, de nem tudtam kihagyni belőle a házimunkát 🙂 és a délutáni tevékenységeket sem, így akár napirendként is használható. A sablont innen letöltheted.

Letöltés után, nyomtasd ki, majd ragaszd egy kartonlapra, vagy lamináld be, és vágd ki. Ezután vágj kis lapmágneseket (reklámozós verziót szoktak osztogatni, én egy ilyet vágtam fel) amiket kétoldalú ragasztóval rögzítsd a kis pontokra.

Táblafestékkel lefesthetsz egy falszakaszt- célszerűen az íróasztal felett- és ide is lehet írni az órarendet, programokat:

Fémtálca  és mágnesek segítségével gyerekenként külön külön is készíthetünk órarendet, napirendet:

Szép napot!

Keress a Facebook-on is: minden nap új ötlet, inspiráció itt:
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük