inspiráció,  karácsony,  Ünnep

Karácsonyi hangulat az IKEA-ban: ünnep mindenkinek

Hagyományos, népi és sokféle az IKEA 2019-es ünnepi kollekciója.

Az IKEA  már októberben kitette a polcaira a karácsonyi dekorját, de nekem a novemberi szürkeség, hideg és köd segít ráhangolódni az ünnepekre, ilyenkor viszont már nagyon szívesen nézegetem a karácsonyi kínálatot, különösen az IKEA-ban, mert ők igencsak erősen be tudják csempészni az ember otthonába a hangulatot.

Az idei kínálat inkább hagyományosnak mondható, szemben a tavalyi, nem kicsit merész kollekcióval.

Nekem a skandináv hagyományokon alapuló fehér-piros-kék termékek a kedvenceim, de fellelhetők a natúr színek és a harsány piros és kék is a kollekcióban.

Az idei ünnepi sorozatot az ünneplés és az együttlét modern értelmezése inspirálta. Itt most minden a kényelemről szól, és arról, hogy nyugodt legyen az ünnepi időszak.

Alapvetően az egyszerűségre való törekvés, az időtlen formavilág, a tudatos anyaghasználat és  a sokféle igény kielégítése jellemzi.

Ez utóbbi azt jelenti például, hogy kínálnak kész mézeskalácsokat, csokikat, mézeskalács házikót azoknak, akik nem szeretnek sütni, és mindenféle sütési kiegészítőket a sütést kedvelőknek, de a dekorációk között is vannak minimalisták és a pompát kedvelők is találnak kedvenceket a kínálatból.

A gyerekek az idén is nagy szerepet kapnak, az IKEA arra buzdít, hogy hagyjuk a dekorálást a gyerekekre, ezzel egyszerűbbé és meghittebbé téve az ünnepeket.

Az IKEA a  fenntartható csomagolásra ösztönöz, amikor a csomagolás az ajándék része:

Tedd az ajándékot VINTERFEST süteményes dobozba vagy csomagold egy mutatós konyharuhába, sőt, akár egy LED-es VISSVASS fényfüzérrel is körbetekerheted.

Van még egy személyes kedvencem, ez pedig az adventi naptár.

A csokik mellett 2 IKEA ajándékkártyát tartalmaz, melynek értéke meglepetés (1250-250 000 Ft között), és csak az áruházban derül majd ki később. Lehet hozzá letölteni egy alkalmazást, amivel beszkennelhetjük az ajtók belső oldalán található képeket, és új dolgokat fedezhetünk fel.

Az adventi naptárból került is a kosarunkba, a férjem bevállalta a csokikat és enyém az ajándékkártya.  Már nagyon izgulok, milyen értékű kártyára sikerült szert tennünk.

Fotók: Ikea

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.