inspiráció

Kispárna a gyerek kedvenc kabátjából

Sok-sok tipp megannyi Ötlettündértől. Gazdára talált a 100 000 Ft-os fődíj.

Még tavaly egy felhívást tettem közzé a blogon: a Procter & Gamble játékot hirdetett, melyben Magyarországon Ötlettündért kerestek.

ékszer4

Az egy hónapig tartó versenyre több száz pályázat érkezett be, melyek közül a kezdeményhez csatlakozó Csorba Anita (az inspirációk.hu bloggere) és a Bonux mosószert forgalmazó P&G zsűrije választotta ki a hat díjazott pályázatot.

A 100 000 Ft-os fődíj nyertese Boros Gézáné lett, a címben is szereplő ötletért:

„Mikor még a lányim kicsik voltak, mindig volt kedvenc holmijuk, amiktől nem lehetett megszabadulni, mert sírás-rívás lett belőle. Az egyik lányomnak volt egy kedvenc kabátja, ami már évek óta kicsi volt rá, viszont nem engedte kirakni a szekrényéből. Egyszer csak gondoltam egyet, hogy kockáztatom a hisztit, szétszedtem, és varrtam belőle kispárna huzatot. Megérte, mert óriási sikere lett. Azóta is megvan a kispárnája, pedig már 35 éves. :)”

Érdemes ellátogatni az everydayme.hu oldalra, mert nagyon sok jó ötlet gyűlt ott össze.

Kedvenceim az újrahasznosított ötletek, például, a szintén díjazott Bézi Kataliné is, aki találékonyságának és kreativitásának köszönhetően kezdett valami teljesen újba:

ékszer1

„2012-ben fordult meg először a fejemben konkrétabban, hogy a meglévő anyagokból készítsek valami újat.

Ekkor lett a legkisebb húgom 3 éves és már vele is lehetett kéz ügyeskedni. A papírmasé masszával való gyurmázás pedig bármikor le tudta kötni. Az óvodában egy nap a környezetvédelemről beszélgettek és onnantól fogva, ha valahol eldobott szemetet látott, pityeregni kezdett, így mi is fokozottabban kezdtünk figyelni mi hova kerüljön.

éeszer2

Az újságpapírokat többé már ki sem dobtuk, mivel tökéletes alapanyagnak bizonyult a papírmaséhoz.

Tálkákat, karácsonyfadíszeket, sokféle apróságot készítettünk együtt és nem csak a testvéremet kötöttem le vele, de én is beleszerettem a hasznos kikapcsolódásba és egyre többet jártam utána a témának is.

ékszer3

A papírmaséból készült színes gyöngysorok, nyakláncok, karkötők formájában rengeteg örömet okoztak a szomszédság gyerekseregének körében is, ezért szívesen készítettem és osztogattam őket.

ékszer6

Mára mindez odáig nőtte ki magát, hogy külön honlapot hoztam létre Kalaba Designs néven és bárki számára megtekinthetőek a darabok, amiket saját kezűleg dolgoztam ki egytől egyig újságpapírból.”

Másik kedvenceim a házi praktikát, na ebből is van elég sok a pályázatok közül,  everydame.hu oldalon.

Lydia ötlete:

„Én a felmosó vízbe mindig rakok egy pici étolajat és ettől hamar szárad és fényes lesz a padlóm!Ráadásul egy kis öblítőt is és fantasztikus az illata és olcsóbb is.”

Andiandi írta:

ötlet

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük