ajándékötlet,  ajánló,  karácsony,  Ünnep

(Karácsonyi) bevásárlólista: 3+3 ötlet az ünnepekre

Mert persze DIY, idő, szeretet és világbéke, de ha mégis arra vetemedünk, hogy venni akarunk adventi kalendáriumot, vagy valami kézzelfogható ajándékot, akkor íme, itt egy lista, amivel aztán talán közelebb kerülhetünk a DIY, szeretet és a világbéke hármasához is.

Három ajánlat gyerekeknek, három felnőtteknek. Nekem ezek a kedvenceim.

Adventi mesekalendárium

A gyerekeim arról egyezkedtek, hogyha majd nagyok lesznek, és elköltöznek, kié legyen. Szerintem ennél jobb ajánló nem is kell ehhez az adventi kalendáriumhoz, mely napról napra egy mesét kínál, mellé pedig egy zsákocskát, mely a meséből rejt valamit.

Lehet kézműveskedni, eljátszani a történetet és izgulni, hogy mi lesz a következő csomagban. Tavaly Nóra és Nimród karácsonyának örültünk, idén a Folyóparti mesét várjuk már nagyon.

01

Posca filctoll Borartitól

Amíg nincs ilyen filctollad, nem is tudod, mit hagysz ki, de ha már van, rájössz, hogy az életed mostantól megváltozott: gyönyörűen tudsz rajzolni vele szinte mindenre, élénk színei vannak, melyek csodásan fednek. Azt mondhatom, hogy akrilfesték effekt, a filctoll előnyeivel.

A bátortalan alkotóknak is! Nemcsak gyerekeknek! 🙂

 PCOQ: a dobozból kibontható bábszínház

 A bábozás az egyik legjobb módja annak, hogy  feloldjuk a gyerekekben felgyülemlő feszültséget, feldolgozzuk a konfliktusokat, és szabadon játsszunk. A PCOQ egy szuper fejlesztőjáték magyar anyukáktól. Itt olvashatsz róla többet.

 PCOQ

Apacuka kerámiák

Egyszerűen gyönyörűek, időtállóak, imádom! Egy workshopon volt szerencsém Judittal ilyen kerámia tányérokat készíteni, és bár az én alkotásaim kicsit esetlenebbek, mint Judit csodás kerámiái, én mégis nagyon szeretem őket, mert szépek, egyediek, lehet rajtuk sütni, betehetem őket mosogatógépbe, és csodásan tálalhatok velük.

 December 13-án műhelyvásárt tartanak, ne hagyd ki.

apacuka

Anti-határidőnapló

 „Lassíts, és kezdj el élni.”

Azért rohanunk, hogy ne maradjunk le a fontos dolgokról,
vagy azért maradunk le a fontos dolgokról, mert rohanunk? Szerinted?

03

 A nagy DIY könyv

Végül pedig álljon itt egy olyan könyv ajánlója, amelynek készítésében nekem is volt szerencsém részt venni, mert ugye, minden szentnek maga felé hajlik a keze.

  könyv

Szóval óriási megtiszteltetés, hogy ebben a könyvben én is benne lehetek, 20 kiváló blogger és alkotó társaságában. A könyv a Boook Kiadó gondozásában jelent meg, és a mottója: „Te is meg tudod csinálni”.  Tedd próbára magad!

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük