Maradék bejgliből: hamis guba
Arra az esetre, ha valakinek maradt volna némi bejglije.
Mivel idén lagzival és utazással telt a karácsonyunk, így kevesebb bejgli fogyott és a megmaradt kicsit száradásnak is indult a távfűtésnek köszönhetően. És mivel a mákos gubát egyébként is szeretjük, most hamis guba készült belőle.
- kb. 400 g bejgli (mákos vagy diós)
- 6 dl tej
- 2 tojás sárgája
- 1 cs. vaníliacukor
- 1 ek. cukor
- mazsola
- 3 ek. vaj + a kenéshez
A bejglit felszeleteljük, majd kettévágjuk.
A tejet lábosban melegítjük, beletesszük a vaníliát. A cukrot a tojássárgájával elkeverjük, kikeverem, egy kevés meleg tejet keverünk hozzá, majd a tejhez adjuk. Közepes lángon kevergetve főzzük, míg kicsit sűrűsödik. (Ne forrjon.)
Ha a bejgli kicsit szárazabb, emeljük a tej mennyiségét.
Ezt a bejglire öntjük, majd kivajazott tepsiben, kb. 180 fokon addig sütjük, míg kicsit megpirul.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
4 hozzászólás
Ágnes Hajdú
Maradék bejgli? Nálunk olyan nincs. A maradékot lefagyasszuk!
Rácz Anikó
Szia Ági! Ez is egy jó módszer, köszi. De sajnos nekünk kicsi a hűtő fagyasztója, ezért erre nincs mód. És hogyan olvasztod ki? A sütőben? Szép napot: Anikó
Ágnes Hajdú
Szia Anikó! A bejglit félbe vágva, alufóliába csomagolva beteszem a mélyhűtőbe. Kiveszem, kicsomagolom és szobahőmérsékleten hagyom kiolvadni. Utána szépen szeletelhető, olyan, mint a friss.
Buék Ági!
Rácz Anikó
Szia Ági! Köszi! Boldog újévet Neked is! 🙂