csináld magad,  DIY,  inspiráció

5+1 házilag készíthető pihe-puha szőnyeg

Nincs mese, eljött a hideg hónapok időszaka, amikor az ember nagyon vágyik egy kis melegségre, mondjuk egy pihe-puha kis szőnyegre, amire jó lekucorodni, ágyból kilépni és még a szoba hangulatát is feldobja.

És ami még szuper, mind házilag készül, régi pólókból, kinőtt, színes gyerekruhákból, és akár maradék fonalból. Bár kissé időigényes az elkészítésük, szerintem megéri, és például a tévé előtt töltött időt is hasznosan tölthetjük.

Neked melyik jön be a legjobban?

Rögtön beleszerettem, mikor megláttam, mert egyébként is imádom a pomponos dolgokat.

36

Itt megnézheted, hogyan készíthetsz pompont futószalagon:

1

Amikor édesapám katona volt (kötelező katonai szolgálatban), a subázás volt a divat a seregben, így miután letelt a 2 év, egy nagy subázott falvédővel tért haza. Na, ez a technika is nagyon hasonlít a subázáshoz, azt, hogy hogyan készült ez a vidám, gyerekruhákból készült szőnyeg, itt megtalálod.

2

Egyszerű horgolással készült, maradék pólóból ez a csodás színes szőnyeg, a részletes leíráshoz katt ide. Nem kell hozzá különösebb horgolásismeret, ráadásul a kinőtt, kinyúlt pólókat használhatjuk hozzá, így gyakorlatilag nem kell az alapanyagra sem költeni és még újrahasznosítunk is.

3

Egy hulahopp karika segítségével akár a gyerekek is elkészíthetik ezt a szőnyeget. A készítés leírása itt.

4

Ha a pólófonalat összefonod, majd összevarrod, ilyen szőnyeget kapsz.

5

+1 ötlet:

Azoknak, akik jeleskednek a fonásban, itt egy varrás nélküli szőnyeg, melyet pólófonalból készítettek.

6

Szép napot!

A bejegyzésben szereplő képekre kattintva elérheted a képek forrását. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz