Tartalmas és isteni finom pohárkrém esős napokra. Szeretem a sütőtököt mindenféle formában, krémlevesnek még a férjem is szereti, de ha egyszerűen megsütjük, akkor igazából csak én eszem a linkát. Nálunk (Böszörményben) ugyanis így hívják a sült sütőtököt, melyet frissen kisütve, gőzölögve is árulnak a piacon. Mióta kipróbáltam a sütőtökös pitét, azóta tudom, hogy a tök nagyon jól harmonizál a tejszínnel, így nem volt kérdés, hogy a maradék sült tököt pohárkrémként hasznosítom. Hozzávalók (kb. 1 pohárhoz) 1-2 db Omlós keksz (zabos a legjobb) 0,5 kávéskanálnyi olvasztott vaj 2 evőkanálnyi krémsajt kb. 50 g sütőtök leheletnyi fahéj, szerecsendió, gyömbér méz ízlés szerint ~0,5 dl habtejszín A kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal, majd a pohár aljára tesszük. A megsült sütőtököt és a krémsajtot összedolgozzuk, ebbe kerülnek a fűszerek is, és ha nem elég édes a tök, akkor kevés méz is. A tejszínt felverjük, majd a pohárba felváltva rétegezzük a sütőtökös krémet, és a tejszínhabot. Szép napot! A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡ A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt az URL címet a WordPress honlapba
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt a kódot a honlapunkba