Napsugár a poharadban

Vitaminbomba ősszel, otthon is. Mostanában rászoktunk a frissen facsart levekre, köszönhetően Anitának, aki közös nyaralásunk alkalmával sorra készítette a jobbnál jobb leveket. Ráadásul, a kertünkben megterem a gyümölcs és a zöldség is , így már csak facsarni kell. Mondanom sem kell, hogy ezek az italok tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal, és ráadásul nagyon finomak is. Vörös démon A cékla-répa-alma hármasával kezdtük, amit egy kis homoktövis bogyóval bolondítottunk meg. Ez az ital a férjem kedvence lett, bár először nagyon ellenségesen méregette a céklát, amit ő nem szeret és kész. Lehet, hogy a cékla színe az oka, ami állítólag nyugtató hatással van az idegeinkre, nem tudni, mindenesetre végül csak belement, hogy a lébe is kerüljön a vörös démonból. Ezekről a hozzávalókról aztán kiderült, hogy egymásnak vannak teremtve, mint az a pár, aki az első szerelmes összenézés után tudja, hogy  együtt fogja leélni az életét. Hozzávalók 1/8 cékla 1 közepes répa 8-10 db alma egy-két maréknyi homoktövis bogyó Tisztítás után mehet a gyümölcsprésbe. Napsugár a poharadban A másik nagy kedvencünk olyan, mint a napsugár. Ettől az italtól egész nap ragyogni fogsz. A homoktövist hozzá a lányommal szedtük, és bár a bokor nem adta könnyen a termését, szúrósan nézett a szüret közben, de azt kell, hogy mondjam, ez az ital megérte a megpróbáltatásokat. Hozzávalók 1/3 rész homoktövis bogyó 2/3 rész szőlő, szemezve  A megmosott bogyókat kipréseljük, és csillogó szemekkel elfogyasztjuk. 🙂 Szép napot! A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡ A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.