A sütőtök, ahogyan nem gondolsz rá. Évekkel ezelőtt egy céges ügyben jártam Ausztriában, ahol a vendéglátónk az ebédnél helyi finomságokkal kínált bennünket, és mivel október volt, sütőtöklevessel indítottunk. Bevallom, félve kóstoltam meg a ropogós cipóban tálalt levest, melynek tetején sült szalonnadarabok és valami zöld izé úszott. Akkor még nem ismertem a tökmagolajat. 🙂 Sehogy sem tudtam összehozni az általam ismert édes linkát (mifelénk a sült sütőtököt nevezik így), és a láthatóan sós komponenseket. Eszméletlenül finom, lágy, kellemesen fokhagymás volt a leves, melynek a receptjét azonnal elkértem, és egy üveg tökmagolajjal felszerelkezve jöttem haza. Azóta minden évben elkészül ez a leves. Hozzávalók: 1 sütőtök (1 kg körüli) 1-2 szem krumpli 1 doboz tejszín 1 fej vöröshagyma és 3-4 gerezd fokhagyma olívaolaj bors leveskocka vagy húsleves alaplé egy marék pirított tökmag tökmagolaj pirított kenyér szalonnakockák kisütve Elkészítés: A hagymát és a fokhagyma felét felvágjuk és kevés olajban megpirítjuk. A sütőtököt és a krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk, hozzáadjuk a hagymás részhez, és annyi vízben amennyi ellepi megfőzzük. Víz helyett jobb húsleves alaplé, a vizet leveskockával ízesítjük. Ha megfőtt, elturmixoljuk, hozzáadjuk a maradék kipréselt fokhagymát, a tejszínt és még rottyantunk rajta egyet. Pirított tökmaggal, sült szalonnával, és tökmagolajjal tálaljuk. Jól illik hozzá a pirított kenyér is. Ez a recept részt vesz a Konyhalál KözösKedd 22. játékán. Szép napot! A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡ A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt az URL címet a WordPress honlapba
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt a kódot a honlapunkba