család,  gyerek,  játék,  média

10+3 kreatív rajzos játéktipp gyerekeknek

Papír, ceruza, gyerek: egy óra kreatív játék.

A héten az időjárásból már kiderült, hogy valóban ősz van, ráadásul reggelente (már amikor én megyek dolgozni) még szürkület van, ami nálam biztos jele annak, hogy vége a nyárnak. Úgyhogy nem árt, ha felkészülünk a rossz időre, esőre is. Mondjuk, olyan rajzos ötletekkel, melyeknek nincs nagy eszközigénye, így akár hirtelen is bevethetjük őket a gyerekeknél.

A részleteket – a legtöbb esetben- a képre kattintva érheted el.

Újságos ötletek

Gyerekkoromban imádtuk, amikor az újságokban szereplő emberekre szemüveget, szakállat rajzoltunk, a lovakra emberek kerültek, a házak tetejére macska, vagy tehén. Ha van egy régi újságunk, hagyjuk, hogy a gyerekek kidekorálják.

Ha már kéznél van az újság, vágjunk ki belőle egy részletet, amit a gyerek kiegészíthet.

20

Rajz 3D-ben

Megmondom őszintén, hogy nekem kicsit könnyű dolgom van a rajzos ötletek kapcsán, mert a gyerekek rajz tagozatra járnak, és sok jó tippet hoznak haza a suliból. Például ilyet is csináltak, bocs, hogy nem az ő rajzukat mutatom, de hirtelen nem tudom beszkennelni őket. Csak a kezed és filctoll, vagy színes ceruza kell hozzá.

19

Pénz satírozás

Ugye, ilyet mindenki próbált gyerekkorában? Működik erős erezetű levelekkel is. Ez utóbbihoz inkább zsírkrétát érdemes használni.

21

Mi lesz belőle?

Rajzoljátok körbe a gyerek, vagy anya talpát, aztán már csak fantázia kérdése, mi lesz belőle.

22

Karcrajz házilag

Ez a kétnapos ötlet akkor (is) jó, ha például napokig esik az eső. Az egyik nap elkészítjük a karcrajz alapot, a másik nap lehet karcolni.

23

5 pontos ember

A játék lényege, hogy elhelyezünk 5 pontot egy papíron, majd a gyerkőcnek egy embert kell rajzolnia ezekre a pontokra úgy, hogy ott legyen a fej, ahol az egyik pont, ott legyen a láb, ahol a másik kettő, illetve a kéz, ahol a maradék pontok vannak.Az alábbi rajz segít megérteni, miről van szó.

24Tedd hozzá a magadét!

Több gyerek esetén működik. Mindenki kap egy darab papírt, illetve egy adott színű filctollat, majd veszünk egy időzítőt, és elkezdenek rajzolni, (mondjuk 30 másodpercig). Amikor az időzítő megszólal, a lapot tovább kell adni, és ismét időre rajzolni, de már a másik gyerek által megkezdett rajzon.

25

Szórajzok

Nagyobb gyerekek készíthetnek szavakból képeket.

27

Házikós

Ha már rajzolunk, lehet belőle lakásdekoráció is. Nagyon tetszik a REtikül és ami belefér blogról a házikós füzér, amit a gyerekekkel készítettek.

28

További 3 rajzos játékötletet találsz a babaszoba.hu oldalon megjelent cikkemben.

Szép napot!

A képekre kattintva eléred  a képek forrását. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.