csináld magad,  DIY,  gyerek

10+1 hihetetlenül jó ötlet, hogyan használhatod a lufikat

Ahol gyerek van a családban, a lufi szinte kötelező tartozéka az otthonnak. Egy lufival órákra leköthetjük e gyerkőcöt, mert van abban valami varázslatos, ahogy a légiesen könnyű lufival “labdázni” lehet.

Gyerekkoromban imádtam a lufikat, amihez azonban nem jutottunk hozzá olyan könnyen, így nagy kincsnek számított és vigyáztunk is rá, mint a hímes tojásra. Ha netán kidurrant, csináltunk belőle mini “buborékot”, kifeszítve, s becuppantva a jellegzetes ízű gumit, aminek végét fogunkkal megfogva megtekertük, és máris készen volt a kis lufi.

Manapság már lehet mindenféle lufit kapni, és nálunk mindig van otthon, mert a labdázáson kívül számos más esetben használjuk. Összegyűjtöttem, mire használhatjuk még a lufikat.

Szülinapi lufi

A lufidekoráció alap, a gyerekek szülinapján mindig előkerülnek a légömbök. Jók csak egyszerűen felfüggesztve, de például ilyen gyümölcsös formában is. Még több lufigyümölcs itt.

P1080913

Szülinapi meghívó

Tavaly készítettük ezeket a meghívókat, melyet pumpával felfújtunk, majd ráírtuk a szülinapi buli részleteit. Így aki megkapja a meghívót, a lufit felfújva eléri az információkat, és még játszani is tud a léggömbbel.

Egy dolog fontos: olyan filctollal kell a lufira írni, ami nem kopik le. Mi Borarti-nál találtunk ilyet, amiket egyébként imádunk és szinte mindenre lehet használni.

10

Hangszer

A lufikat is újra lehet hasznosítani, a szülinapi buli után megereszkedett lufikból és konzervdobozokból szuper dobot készíthetünk. Ha a családi zenekar még több hangszert kíván, itt találsz még ötleteket.

91-600x450

Légpárnás jármű

Játék, és fizika kíváncsi csemeténknek.

138-600x450

Pompon röptető

Pillanatok alatt elkészül, fillére ötlet, és a gyerekek imádják. Kell ennél több? Tippekért katt ide.

43-449x600

 Lufigyurma

Nemcsak gyerekeknek! Az itt található technikával stresszlabdát, zsonglőrlabdát készíthetsz.

18-600x450

Szőlő jelmez

Panna lányom kérése volt, hogy szőlő lehessen az oviban, miután olvastuk Bartos Erika könyvét. Óriási sikere volt és a farsang végén szétosztogattuk a szőlőszemeket. 🙂

kép201-450x600

Lufi hajtású autó

Szintén egy kis fizika, egy kis szerelés, építés. Igazi apa-fia projekt!

lufiautó

Lufis meglepetésjáték

Szilveszterkor játszottuk, de bármilyen összejövetelen megállja a helyét. Lényege, hogy időnként ki kell durrantani egy lufit, amiben valami játékötlet van.

158-600x400

Cérna gömbi

Szerintem nincs olyan, aki ne szeretné a cérna gömbiket: karácsonyra, húsvétra mutatós dekorációt készíthetünk belőle. És hogy hol itt a lufi? Katt ide, és megmutatom.

113-600x450

Pinata

Ha kíváncsi vagy, mi ez, és hogyan készül, itt találod.

pinata

 +1 ötlet: a Masnitól: vicces konzervdoboz váza:

DSC_6919

 Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz (2 kivételével). A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük