csináld magad,  DIY,  gyerek,  nyár,  szünet

Tengeri herkentyűk – gipszből

A gipszöntés jó kis elfoglaltság a gyerekeknek (is), mert könnyen alkothatnak különböző figurákat, hűtőmágneseket, de akár képeket is, ráadásul akár két napra is feladatot ad a gyerekeknek.

10

Amire szükséged lesz:

öntőformák

modellgipsz

víz

műanyag keverőedény (pl. fagyisdoboz, vagy margarinos)

Előzőleg érdemes megmérni, hogy az öntőformákba mennyi anyag kell körülbelül, mert mi kicsit túlteljesítettük a mennyiséget, de sebaj, mert házi aszfaltkréta lett belőle.

(Szóval előzőleg öntsünk vizet a mélyedésekbe, majd ezt egy mérőedénybe, így nagyjából tudjuk, mennyi gipszet keverjünk be.)

A keverőedénybe tegyünk vizet, majd ehhez gipszet, az arány kb. 1:2 legyen, vagyis egy rész víz, 2 rész gipsz, akkor jó, ha a habarcs híg tejfölállagú.

12

Ezt öntsük a formába, gyorsan kell dolgozni, mert viszonylag hamar megköt.

Tengeri csillagot forma nélkül is készítettem, ehhez kartonból vágtam ki egy formát, majd a már nagyon sűrű állagú gipszből kentem rá, és gyorsan elsimogattam, így “rusztikus” lett.

11
Alulról.

Ha már annyira száradt, hogy kiszedhető a formából, vegyük ki, majd száradhat tovább, a teljes száradáshoz kell 1-2 nap.

13

Ha szárad, lehet festeni, mi filctollal színeztük, a hátulját kicsit megcsiszoltuk, és mágnest ragasztottunk rá, pillanatragasztóval.

14

Mehet a hűtőre:

15

Amit azért jó, ha észben tartunk, hogy a gipszfigurák könnyen törnek.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük