csináld magad,  DIY,  öko,  újrahasznosítás

30 szuper kerti ötlet raklapokból

Az újrahasznosítás egyik legsokoldalúbb és legnépszerűbb alapanyaga, a raklap. Teljesen érthető az iránta táplált lelkesedés: nagyon kedvező az ára még az új raklapnak is, némi festékkel és ötlettel pedig szuper dolgokat varázsolhatunk belőle.

27
Be kell vallanom, én is nagyon szeretem a raklapból készült dolgokat.
Barátságunk akkor kezdődött, mikor a kertbe komposztálót készítettünk belőle: gyorsan elkészült és mutatós, ugyanakkor környezetbarát és hasznos darab lett. Aztán a kertbe,- a gyerekek nagy örömére- készítettünk egy raklap-ágyat: egyszerűen lefestettük, majd egy vastag szivacsból,- melyre huzatot varrtam- matracot készítettünk rá: és készen is volt.
Kertbe szerintem kitűnő választás, és egy kis ráfordítással és képzelőerővel nagyon ötletes virágtartókat, padokat, asztalokat, homokozót, gyerekjátékot készíthetünk belőle.

2

26

A legegyszerűbb felhasználás, ha letesszük a földre, feltöltjük földdel és beöltetjük. Ehhez ne használjunk vegyszerrel kezelt raklapot.

9

Ha bútort készítünk belőle, érdemes lecsiszolni a raklapot, hogy a szálkásabb részek ne okozzanak később kellemetlenséget. Ha esetleg sikerül megegyezni a vásárláskor, hogy lecsiszolják a raklapot, sok munkától és kosztól megkíméljük magunkat.

6

14

Ha tartós eredményt szeretnénk faanyagot mindenképpen érdemes kezelni, egy alapozás után a vékonylazúr az egyik legjobb választás kültérre, ez lehet akár színes is.

7

Párnákkal, szivaccsal tehetjük kényelmesebbé.

21

25

22

24

Kombinálhatjuk a padot és a növénytartót is.

23

Romantikus kerti út? Raklapot elő!

1

De jó szolgálatot tesz kerti munkaasztalként is:

13

29

Nincs is jobb, mint a hűs fák alatt egy hinta.

12

31

Ilyen biciklitárolót biztosan készítünk!

28

Kerti grillezéshez, sütögetéshez szuper kis “grillkocsivá” varázsolhatjuk.

18

Ne feledkezzünk meg a gyerekekről sem: jó kis homokozó, kis faház készülhet belőle.

17

11

Kerítés, függőleges kert = raklap

3

4

32

Cicáknak.

15

Kellemes kerti időtöltést! 🙂

30

Képek: innen és innen.

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük