csináld magad,  DIY,  gyerek,  kert

Top 10 zseniális kerti játék gyerekeknek, fillérekből

A gyerekek imádnak a szabadban játszani, és már egy kis napsütés is elég, hogy a kertben szaladgáljanak. Ahhoz, hogy jól érezzék magukat, elég néhány barát, akivel lehet fogócskázni, körjátékot játszani, sporomozni, gumizni, tapsolni, vagy labdázni.

De játszhatunk a növényekkel is: a pitypang virágából gyűrűt készíthetünk, a pásztortáska száraival lehet csörögni, pipacsból babát varázsolni, fújni az akácfalevelet, és a pitypang ejtőernyőit a szélben.

Kis kreativitással pedig készíthetünk is a gyerkőcöknek néhány kerti játékot, amit biztosan imádni fognak.

A gumiabroncs nem bomlik le, és rengeteg termelődik belőle, átlagban egy magyar család négyévente cseréli le az autógumiját. A gumiabroncs újrahasznosítható a kertben, én leginkább gyerekjátékként tudom elképzelni. Például kiváló homokozóként, vagy

1

kis libikókaként is.

2

Lehet belőle jó kis hinta.  A hinta nemcsak jó játék, de ráadásul fejleszti az egyensúlyérzéket, mozgáskoordinációt, és jó hatással van az idegrendszerre is. Én a gyerkőcöket már baba korukban sokat hintáztattam, a napi pörgetés, forgatás, hinta mindig megvolt, és úgy imádták!

A gumiabroncsok  kényelmesek és sok mindent kibírnak, kitűnőek a kertbe.

3

Bár én nem értek ezekhez a vasakhoz, a barkácsoló apukáknak mutatok két képet, mely segíthet ilyen hintát készíteni:

5

 4

Ha van otthon műanyag zsineg, vagy bármilyen erősebb madzag, és fák is akadnak a kertben, lehet készíteni egy kis akadályversenyt. A kötelek között aztán bujkálhatnak, kúszhatnak a gyerekek.

 6

A pinjata kitűnő lehet egy szülinapra, kölyökzsúrra, vagy gyereknapra. Mi már készítettünk, nagyon egyszerű, csak a száradási időt kell megvárni, a gyerekek pedig imádták. Itt találod, hogyan készítsd!

7

Van otthon egy üres PET-palackod? Ha igen, nagyon egyszerűen elkészíthető ez a dobálós, ügyességi játék, mely a kisfiam kedvence, lehet vele versenyezni, vagy egyedül is játszható.

1

A célbadobós játék mindig nagy siker: leüthetünk konzervdobozokat, sörös flakonokat, vagy beletalálhatunk vödrökbe is.

9

10

Még varrni sem kell ezeket a labdákat hozzá:

8

2  füles műanyag palackra van szükség ehhez a  dobálós játékhoz, amiből jó kis “kosarat” alakíthatunk ki, ami a labdák eldobásához és elkapásához is kiváló. Lehet egyedül is játszani, de ketten az igazi. 🙂

11

Kisebb műanyag palackból szuper bowling készíthető a kertbe! Színezhetjük akrilfestékkel, de tölthetünk bele ételfestékkel megfestett vizet is. Ha a palackon ragacs maradna, katt ide, mert van rá egy bevált módszerem, hogyan tüntesd el.

12

Igazi jó időre még több játékot itt találsz!

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.