gyerek,  otthon

Rendet kérünk: 10 okos ötlet játékok rendszerezéséhez

Ne költs drága dolgokra! Inkább fogj néhány dobozt, némi festéket, vagy textilt, és készíts kreatív tárolókat a kicsiknek.

A gyerekeknek legjobbak az alacsony tárolóelemek: nyitott polcok, dobozok, textilzsákok. Jó, ha ezeknek van kerekük, vagy könnyen mozdíthatók. Nem kell, hogy a nyitott polcokon mérnöki rend uralkodjon, de ha zavaró a kuszaság, érdemes a polcokra vidám függönyt varrni.

Kedvenc mackó, könyvek az esti meséhez, kincsek. Ezeket mind szeretné a gyerkőc maga mellett tudni az ágyban? Egy ilyen textil tároló az ágy szélén nemcsak praktikus, de szép is.

1

Egyszerűen imádni való ez a papírtároló, de  textilből is elkészülhet: a lényeg, hogy gyorsan el lehet bele pakolni.

2

TIPP: Hogyan lelet rávenni a gyereket a rendrakásra?

Mi versenyezni szoktunk a gyerekekkel: az egyik pakolja mondjuk,  a plüssöket, a másik az építőkockát. Akinek hamarabb elfogy a játéka, az nyert. Ez csak akkor igazságos, ha nagyjából azonos mennyiségű van mindkettőből.

Az nlc oldalán találtam ezt a szuper ötletet a Masnitól, a fűszerpolc gumiháló merevítőt kapott.

3

Ha több könyvet akarunk tárolni, jó megoldás kisebbeknél ez a módszer: jól átlátható, és könnyű kivenni, visszatenni a könyveket.

5

TIPP: Rendrakás dobókockával:

Az előbbi játék továbbfejlesztése, ha sokféle játék van, ezt használjuk: dobunk a dobókockával, és mindenki annyi játékot pakol el, amennyit dobtunk. A gyorsabb nyeri az adott kört, kap pontot. Egy kör sosem elég. 🙂

Polcból készülhet babaház is.

4

Akasztó, akasztó, akasztó: ezekből sosem elég. Ruháknak, textil zsákoknak, amikben apróbb játékok, mágnesek, kréták lehetnek. Az akasztók legyenek ötletesek, és fontos, hogy ne okozhassanak sérülést.

6

A LEGO nagyon jó játék, de praktikusan tárolni nem könnyű. Ha dobozokban van, a gyerek biztosan kiborítja az összeset a szőnyegre – legalábbis nálunk ez a helyzet -, aztán ezt összepakolni nem egyszerű feladat. A Duplo még csak hagyján, de a mini Lego kockák pakolása igen időigényes. Erre jó megoldás  a kiteríthető textil zsák, amit zsinórral csak össze kell húzni és már rend is van:

7

És persze vannak olyan dolgok is, amiket elrakni tilos! Ha a gyerkőc fél napig építette a Lego várat, azt nem lehet a nap végén csak úgy leseperni. De mi van, ha az éppen a szőnyeg kellős közepén van?  Erre jó a Lego asztal, amire Lego alapot ragasztunk, itt lehet építeni és elpakolni sem kell.

8

9

Ugyanez a kategória a több száz darabos puzzle is. Ennek a legjobb helye az ágy alatt van, míg el nem készül ( a legjobb, ha kerekes a tároló és könnyen kigördül):

11

Ha pedig a plüssök elleptek Titeket, itt az idő egy saját állatkerthez:

12

TIPP: Pakolás időre

Meghatározunk egy időt, ami alatt versenyeznek, ki pakol be több doboznyi játékot. Az idő leteltét a konyhai óra csörgése jelzi.

Kíváncsi vagy, hogyan tároljuk a játékautókat? Tippeket itt találsz:

5 tipp, hogyan tárolj játékautókat

Nem tudod, mi legyen a gyerekrajzokkal? Ötletek itt:

Gyerekrajzok otthon

Szép napot!

A bejegyzésben szereplő képekre kattintva elérheted a képek forrását. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük