Hófehér (porcelán) gyurma recept

Pssssssssssssszt! Ismét egy szupertitkos recept következik a receptes füzetemből! Sokáig kerestem, míg rátaláltam erre könnyen formázható gyurmára, mely finoman csillogó, hófehér, elegáns megjelenésű, akár egy gyönyörű menyasszony. 🙂 De hogy ne kelljen rá annyit várni, következzen a recept. 🙂 Hozzávalók: 1 csésze szódabikarbóna 1/2 csésze kukoricakeményítő 3/4 csésze víz Mivel egy átlagháztartásban talán nincs ennyi szódabikarbóna, és én sem tudtam először, hogy az mennyi lehet, így lemértem: a csésze szódabikarbóna kb. 300 g. A porokat összekeverjük, majd a vizet hozzáadva elkeverjük. Alacsony lángon “főzzük”, míg  sűrű gyurma állagú nem lesz. Ezután fóliába kaparjuk, és abba becsomagolva hagyjuk kihűlni. Formázás után kb. 80 fokra előmelegített sütőben lehet szárítani 1 órát, közben megforgatva. Figyelem! Nem sütni, csak szárítani, mert akkor megbarnul. Én is elkövettem először ezt a hibát és így szép bézsre sült “menyasszonyom” lett, bár a bézs is menő szín a menyasszonyoknál, vagy nem? Tényleg, mi ma a trendi menyasszonyi ruha szín? 🙂 Száradás után a gyurma festhető. Ha maradna belőle nyersen, akkor a hűtőbe teszem becsomagolva, bár nemigen szokott maradni, mivel nálunk a gyurmázás és a “szaggatós” süti sütés a gyerekek kedvenc elfoglaltsága, nincs az a gyurma mennyiség, ami  elég lenne. Holnap megmutatom, hogyan készíthetsz baglyos díszt belőle. Addig is nézzétek, hogy egy kedves olvasóm, Réka milyen kedves ajándékot készített a gyurmából a kislánya láb-és kézlenyomatával 🙂 . Nekem nagyon tetszik! Szép napot! Ha szeretsz mérni, grammokban is: https://anapfenyillata.hu/2015/11/21/hofeher-csodagyurma-hazilag-karacsonyra-is-kotelezo/ Keress a Facebook-on is: minden nap új ötlet, inspiráció itt: https://www.facebook.com/pages/Anapfenyillatacafebloghu/250663971725153?ref=hl